Aspasia NasopoulouAspasia Nasopoulou

Aspasia Nasopoulou

De Grieks-Nederlandse componiste en pianiste Aspasia Nasoupoulou componeert gevoelige hedendaagse muziek die plezierig is om te spelen, de mensen weet te bereiken en diepe emoties teweeg kan brengen. Dankzij een sterke basis vanuit haar klassieke achtergrond, geeft haar werk organisch uitdrukking aan een zachtmoedige hedendaagse lyriek.

Een grote intimiteit weet zij te bereiken in bezettingen voor ongewone combinaties van instrumenten. Vaak komen westerse en mediterrane muzikale tradities daarin samen. Naast haar specialiteit van het schrijven voor blokfluit en stem houdt zij ervan om tekst als uitgangspunt te nemen voor compositie. 

Haar werk wordt geschreven in opdracht van en uitgevoerd door vooraanstaande ensembles en solisten uit binnen- en buitenland. Ze werkt regelmatig samen met regisseurs, decorontwerpers, choreografen en dansers en is actief als pianodocente. 

Tijdens het Tristan Keuris Componisten Concours 2014 ontving zij zowel de eerste jury, als de publieksprijs voor haar compositie 'Nanourisma'.