Chiel MeijeringChiel Meijering

Chiel Meijering

De in Amsterdam geboren Chiel Meijering studeerde compositie met Ton de Leeuw, percussie onder Jan Labordus en Jan Pustjens en piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is één van Nederlands meest uitgevoerde componisten.

Een erg sterk karakter dat men vindt in Meijerings’ werk is een grote variëteit in stijl. Met weinig moeite lijkt hij te bewegen tussen verschillende muzikale werelden en genres en creëert hij daardoor een verschillende textuur voor elk van zijn werken. Sommigen daarvan doen aan pop, jazz, of wereldmuziek denken, anderen zijn geschreven in de klassieke traditie of tonen avant-garde elementen.

Meijering heeft een groot publiek; niet alleen in Nederland, maar ook op internationale podia. Zijn muziek heeft een hoge mate van artisticiteit en blijft tegelijkertijd catchy en toegankelijk voor een breed publiek. Dit is een zeer zeldzame combinatie in de hedendaagse muziek en heeft Meijering geholpen om zich te vestigen, niet alleen binnen de serieuze muziek, maar ook en vooral in de internationale klassieke muziekwereld. Zelfs koningin Beatrix liet weten een enorme liefhebber van Meijering's muziek te zijn, toen zij een van zijn composities voor een feestelijk concert ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag bestelde. Zonder enige twijfel kan Meijering worden omschreven als een van de meest populaire en bekende stemmen van hedendaagse Nederlandse muziek.