Willem BoogmanWillem Boogman

Willem Boogman

Willem Boogman studeerde compositie aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam maar beschouwt zijn deelname aan het Werkplaatsproject van het Asko Ensemble (een samenwerkingsverband van instrumentalisten en componisten) als zijn echte leerschool. Hij is artistiek leider van het Asko Kamerkoor, een amateurkoor gespecialiseerd in actuele koormuziek.


Hij schrijft orkestmuziek (Radio Filharmonisch Orkest), ensemble-muziek (Asko Ensemble, Slagwerk Den Haag, Spectra Ensemble), koormuziek (Nederlands Kamerkoor), toneelmuziek (Toneelgroep Warns), muziektheater (met regisseur Sandra Macrander) en muziek voor kleine bezettingen (liederen, solomuziek).


Willem componeert vanuit ideeën die in directe relatie staan met het leven van nu. Het geluid van sterren, de uren van de dag, de dans, de eeuwige vreugde van de liefde: het zijn allemaal thema’s waar we wat mee hebben.
Hij zoekt in zijn meest abstracte muziek naar aanknopingspunten voor de luisteraar en in zijn meest toegankelijke muziek speelt hij met het onbekende: iets wat je nog nooit zo gehoord hebt.