Sonja SchwederskySonja Schwedersky

Sonja Schwedersky

Sonja Schwedersky schrijft voor een brede doelgroep: van kinderen, muziekstudenten en ensembles tot orkesten, koren en zelfs opera. De muziek van Sonja is tonaal en toegankelijk voor een breed publiek.

In 2013 verscheen haar CD “Pablo Neruda” waarop 5 liederen op gedichten van de beroemde Chileen Neruda zijn te horen. Andere werken op deze CD zijn onder meer Caprice voor viool en piano, The unfaithful voor cello en strijkers en Ziganette voor altviool en strijkers.

Recent schreef zij een gitaarconcert voor Maarten Oomes, winnaar van het Prinses Christina Concours 2014.

In 2015 ging haar compositie “Little Hands” in première tijdens het festival Klassiek op het Amstelveld. Dit werk werd geschreven in opdracht van Klara Khomskii, destijds 6 jaar oud en ook wel bekend als het Mozart Meisje. Begin 2016 ontving zij de Signature Music Prize 2016 in de USA, voor haar gehele oeuvre.

Sonja werkt momenteel aan de avondvullende opera “Anna Karenina”, samen met Quirijn de Lang die het libretto voor zijn rekening neemt en aan een vioolconcert voor concertviolist Martin de Deugd.

Of u nu amateur bent of professional, Sonja maakt graag een compositie die u op het lijf is geschreven, past bij uw evenement of speelniveau.